Iqtisodiy Masalalarni Matematik Modellashtrish (Actaeducation, 2025)
Iqtisodiy masalalarni yechishda biz oldindan ishlab chiqilgan rejalarga tayanamiz, bu rejalar matematik modellashtirish usullari yordamida shakllantiriladi. Matematik modellashtirish — bu masalani sonli va formal usullar yordamida yechish jarayonidir. Matematika iqtisodiy jarayonlarni tahlil qilish va optimallashtirishda muhim o‘rin tutadi. Ushbu maqolada iqtisodiy masalalarni matematik modellashtirish asosida yechishga mo‘ljallangan dastur yaratish ko‘rib chiqiladi.