(untitled) (Actaeducation, 2024)
Mazkur maqola O‘zbekistondagi inklyuziv ta’limning zamonaviy holatini tadqiq etishga bag‘ishlangan. Ushbu sohada so‘nggi yillarda bo‘lgan o‘zgarishlarni tahlil qilib, muallif mavjud turli muammolarga e’tibor qaratgan. Xorijiy tadqiqotchilarning yondashuvini ko‘rib chiqib hamda empirik tadqiqotni o‘tkazib, muallif inklyuziv ta’limning muammolariga amaliyot nuqtai nazaridan baho bermoqda. Buning asosida O‘zbekiston inklyuziv ta’limining muammolarini hal qilish uchun turli choralar taklif qilinmoqda.