Ko'p qatlamli g'ovak muhitda yer osti suvlarini geofiltrlash jarayonlarini sonli hisoblash (Actaeducation, 2024)
Ushbu maqolada g'ovakli muhitda ko'p qatlamli gidrogeologik jarayonlarni modellashtirish, fundamental va amaliy tadqiqotlar natijalari, gidrogeologik jarayonlarni raqamli modellashtirish, hisoblash matematikasi va oddiy differensial tenglamalarni echish uchun chekli farqli sxemalar usullari, ishlab chiqish va takomillashtirish keltirilgan. Matematik modellar va jarayonlarni tahlil qilish va prognozlash muammolarini hal qilish uchun hisoblash algoritmlari va dasturiy vositalarini ko'rib chiqadi.