Psixodiagnostika metodikalari ilmiyligining psixometrika mezonlarini taʻminlash jarayonini optimallashtirishning ahamiyati (Actaeducation, 2025)
Maqolada bugungi kunda dolzarb bo’lgan masalalardan biri psixologiya yo’nalishi mutaxassislari uchun metodikalarni etno-madaniy muhitga moslashtirtish, yoki turli xildagi so’rovnomalarni ishlab chiqishda psixometrik mezonlarni ta’minlash jarayonidagi muammolarni optimal usullarda hal etish masalalari yoritilgan. Bunday muammolarni hal etish, psixologlarga ilmiy tadqiqotlar asosida yangi psixodiagnostika usullarini o'zlashtirish imkonini beradi. Psixometrik mezonlarni optimallashtirish jarayoni bu xilma-xillikni inobatga olish va metodikalarni har xil madaniyatlar uchun moslashtirish imkonini beradi. Psixometrik mezonlarni ta'minlash jarayoni, professional standartlarga muvofiq kelishi zarur, bu esa psixologiya sohasidagi professionallikni oshiradi.